Saturday, 3 May 2014

Homestay Pasir Gudang

Sekiranya anda memerlukan penginapan di pasir gudang atas urusan meeting, daftar anak masuk politeknik, urusan kenduri kawen, dan pelbagai job. Hotel penuh dan tiada saudara mara untuk tempat berehat, sila hubungi :-

                  Azie 019-3758502

Harga semalam## RM 150##
Tempat## Tanjong Puteri Resort##

Tuesday, 6 December 2011

CEPAT CEPAT!!

HOMESTAY LAILA  RM 150/ SEMALAM ARI BIASA
 TAK TERMASUK CUTI DAN PUBLIC HOLIDAY !!

APA TUNGGU LAGI..

BOOKING SEGERA..

Saturday, 26 November 2011

MeranCang Percutian Tahun 2012



Pejam celik..pejam celik Sekejap saja kan da nak masuk tahun baru, klo kelander islam da masuk pon..hehe. tinggal sebulan lebih je sebelum 2011 melabuhkan tirainya. Sebelum nak abis tahun, korunk bawakla kuarga dan anak2 korunk g jejalan, mesti seronok. Sesekali kite kena gunakan duit yang ade dgn pergi bercuti, brula ade kepuasan dalam mencari rezeki..=) ok la, kali ni ak nak share calender tuk cuti tahun hadapan bg memudahkan korunk semua merancang percutian. 

01/1/2012  – TAHUN BARU 2012
23/1/2012 – 24/1/2011  – (TAHUN BARU CINA/Chinees New Year)
05/2/2012  – MAULIDURRASUL
07/2/2012  – THAIPUSAM
01/5/2012  – HARI BURUH
17/5/2012  – HARI WESAK
02/6/2012  – HARI KEPUTERAAN YDPA
17/6/2012  – ISRAK MIKRAJ
21/7/2012  – AWAL RAMADHAN
06/8/2012  – NUZUL AL-QURAN
19/8/2012 – 20/8/2012  – HARI RAYA PUASA
31/8/2012 – HARI MERDEKA
16/9/2012 – HARI MALAYSIA
26/10/2012  – HARI RAYA HAJI
11/11/2012  – DEEPAVALI
15/11/2012 -  AWAL MUHARAM
25/12/2012  – HARI KRISMAS

Jika ada sebarang kesilapan harap korunk dapat komen dibawah agar aku dapat betulkan semula. Semoga calender ini dapat membantu anda dalam merancang percutian anda untuk tahun 2012.

and pada sesape y merancang nak bercuti di melaka, korunk boleh contact number diatas 2 yerk..hehe

Wednesday, 23 November 2011

kapaL sElam MalaysiA

Hai..baru2 ni aku ad g melaka, xsilap isnin lepas. Tp kali ni benda baru ak dpt lihat Kapal selam. korang pernah tgk x???? mmng besar giler, agak menakjubkan sbb firstime 2 ak dpt tgk real depan mata.


 Kapal selam ni bakal dibuat museum tahun depan, ambik mase nk bersihkan, sbb ms ak tgk 2 kotor ag, banyk kupang melekat2. So taon depan leh la masuk dalam museum ni. Aritu pon kebetulan je ak g melaka, dorang opening tuk org luar tgk2 dulu. pasni xleh masukla..hehehe


so ak kire bertuahla, dpt tgk sblm opening betul2. nasib bawak camera, bole jugak ambik pic2 kapal selam ni..


Dgn adanya kapal selam ni, so bertambahla museum di melaka, then tambah tempat jalan korunk semua. so klo y jauh, msti nk tmpt menginapkan, hehe..bolela contct pn laila ni yerk,

Sila SMS/Hubungi Cikgu.Laila : 0176646517

LaiLa's HomesTay Melaka


Semekom.. Arini nak cte pasal homestay laila, dkat dgn sume facilities, y paling best harga dia murah, boleh masuk ramai2, jimat kan. hehehe..klo sewa hotel, dapat 1 bilik je, nak tido pon sempit, dapat masuk pon just bape kerat je kan??. so kami sediakan laila homestay ni, ad 3 bilik, ekon pulak 2, tv, sofa, meja makan sumeny ade. memang puasati sangat. so bolela korang bace artikel dibawah ni yerk..=)


terletak di MITC Ayer Keroh 5 minit dari
Tol Ayer Keroh

RM 150/malam & tambah RM50 weekend,
school & public holiday
Harga boleh dirunding jika menginap
lebih 3 hari
KEMUDAHAN
1) 3 Bilik Tidur utama dgn 3 Air Cond
2) King Bed & 1 Super Single Bed)
2) Ruang Tamu
3) Dilengkapi : ,Peti Ais,Cerek Elektrik,
4) 1 Unit TV
5) Set Meja Makan utk 6 orang
6) 3+2+1 Sofa
7) Dapur memasak

LOKASI TARIKAN
 
1) Melaka Wonderland ( Terbaru) Zoo Melaka,McD,Tmn Mini,Go Kart,Tmn Buaya,Hutan Botanikal,
    Tasek Ayer Keroh-5minit
2)Mydin MITC,Restoran Subaidah-3minit
   Kota Fesyen ala2 Nilai-3minit
3) A Famosa,Stadhyus,Mahkota Parade,Banda Hilir,Muzium Melaka,Tour in Sg
    Melaka,Dahtaran Pahlawan Mall-10km
4) Medan Ikan Bakar: Umbai, Alai,
    Muara Sg Duyung, Terapung-10km
5) Tempat Makan Best: Restoran Selera Kg
    berhampiran Mahkota Parade, Restoran
    Hjh Rahmah(Bukit Katil dkt sek ren dato
    demang husin bkt katil),Nasi Ayam
    Hailam Hijrah(Sg udang),Char Kuey Teow berkuah Alai

Tempat menarik lain : Pahlawan Walk, Jonker Walk, Mahkota Parade, Eye On Malaysia, Menara Taming Sari, Stadhuys Building andMelaka River Cruise. Air Panas Gadek,
Perigi Hang Tuah, & macam-macam lagi

Sila SMS/Hubungi Cikgu.Laila : 0176646517



contoct us: